Historien om Pilates

“Træningsmetoden Pilates har fået navn efter sin ophavsmand Joseph Hubertus Pilates – han kaldtes bare for “Joe”. Joe er født i Tyskland i 1880. Han var meget syg som barn, og som led i at kurere sig selv, eksperimenterede han med forskellige måder at styrke krop og sind. Han var meget betaget af både kampsport, gymnastik, yoga og meditation.

Pilates-Bednasium-8x10Under 1. verdenskrig var Joe i en engelsk interneringslejr, hvor han stod i spidsen for et træningsprogram for en gruppe indsatte. Det viste sig, at de som fulgte hans program, gik udenom influenzaepidemien. Hans arbejde i lejren førte også til hans første træningsredskab, den såkaldte Cadillac. Det blev for hårdt med egne hænder at træne 30 patienter hver dag. Derfor fastgjorde han fjedre til patienternes senge, således de under supervision kunne træne selv.

Da Joe vendte tilbage til Tyskland blev han efterspurgt af den kommende Nazi bevægelse. Den ønskede han ikke at have noget at gøre med, hvorfor han valgte at tage en båd til USA. På båden mødte han sin kommende hustru Clara, som var sygeplejerske. Pilates-ShortBox1Det var 1926 – Joe og Clara ankom til New York, hvor de åbnede deres studie i samme bygning som New York City Ballet. De begyndte at undervise efter Joes metode, som han på det tidspunkt kaldte “Contrology”. Beliggenheden betød, at hans træningssystem blev meget populært hos dansere. De brugte det som genoptræningsmetode og supplement til dansen.

Joe designede selv sit træningsudstyr: bl.a. Reformer, Wunda Chair, Cadillac, Ladder Barrel, Spine Corrector, som alt sammen er udstyr, der produceres og bruges verden over i dag. Hans træningssystem omhandlede altså både øvelser med og uden udstyr.

Joe havde en drøm om at introducere sine visioner om “mind body fitness” til alle aspekter af livet – fra skole til voksenliv. Han var dog forud for sin tid, da det brede samfund ikke var parat til at modtage hans visioner. Han modtog ikke megen anerkendelse i den tid han levede. Takket være en lille gruppe af personer, der fulgte ham og blev lært op i hans studie i New York, blev metoden ført videre. Nogle af disse såkaldte “first generation teachers” lever og underviser trods en høj alder stadig i dag. I dag er samfundet mere end parat til denne form for bevægelse, nemlig bevægelse for krop og sind.

I 1967 brændte Joes studie ned og han døde kort tid efter – han blev 87 år. Hans kone Clara fortsatte arbejdet indtil hendes død i 1977.

I en alder af 86 år sagde Joe: “I must be right. Never an aspirin. Never injured a day in my life. The whole country, the whole world, should be doing my exercises. They’d be happier.” Det er lykkedes ham meget godt – for Pilates er en af de hurtigst voksende træningsmetoder over hele verden.

Pilates-ClientMat-300 Pilates-CadillacXsm Pilates-Barrel-sm PilatesWorkingMuscle-300

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *