Reformer Pilates – interview med CoreBalance

refpilates-marianne-studieReformer Pilates træning er endelig blevet noget danskerne er begyndt at kende lidt til… Enten som redskab til genoptræning eller som fitness redskab. Reformer maskinen kan det hele – det afhænger udelukkende af formålet/ønsket med træningen.

Her på Den Intelligente Krop har vi i mange år anvendt denne trænings-
metode, men vores principper for at arbejde med kroppen og Pilates (naturlig vejrtrækning og fokus på bevægelse og ikke muskler).

Vi har også igennem en årrække uddannet instruktører, fysioterapeuter og andre professionelle fagfolk i at anvende maskinen til deres patienter og målgrupper.

Læs om vores uddannelse i Reformeren her.

Her har vi lavet et lille interview med fysioterapeut Marianne Gønbæk, som i 2013 åbnede CoreBalance i Århus. Det er et Pilates Reformer træningsstudie, hvor det er muligt både at arbejde individuelt og på hold – med høj faglig instruktion.

Læs med på spørgsmål og svar herunder…

Hvad er din baggrund, uddannelse mv.?

Jeg har en gymnastikinstruktøruddannelse fra Gymnastikhøjskolen i Viborg og har undervist i forskellige former for gymnastik og bevægelse siden jeg var 15 år. Jeg er uddannet fysioterapeut i 1998 og har sideløbende altid undervist. Jeg har taget kurser i Elastiktræning, træning på de store bolde, træning med Redondo-bolde, Fysiopilates, Pilates Rehab og forskellige andre workshop og conventions. Senest har jeg taget Pulsing Pilates Barre og Reformer-uddannelse fra Balanced Body hos Den Intelligente Krop.

refpilates-marianne-portraetJeg har undervist i fitnesscentre, gymnastikforeninger, løbeklubber og kiropraktorklinik.

Jeg har som fysioterapeut arbejdet som privatpraktiserende på klinik, jeg har arbejdet med ældre i Århus Kommune, jeg har arbejdet med sundhedsfremme og behandling hos virksomheder i Århus området, og endelig har jeg været leder for en masse behandlere.

Hvorfor og hvordan startede du dit studie?

Jeg startede CoreBalance fordi jeg synes Reformeren er verdens mest geniale træningsredskab, alle kan træne på Reformeren, det er blot et spørgsmål om tilpasning dels af modstand, dels af udgangsstilling og dels i øvelsesvalget. Jeg så en mulighed for at lave “mit” drømmestudio – et sted med træning af høj kvalitet, et sted hvor alle kan føle sig tilpas – jeg har helt bevidst ingen spejle i træningssalen, et træningsstudio hvor vi kender hinanden – jeg kender alle som træner hos mig, og indtil videre er jeg den eneste faste instruktør, så man skal kunne lide min træning ellers dur det ikke. Jeg har brugt en del energi på at indrette studioet med sjæl og personlighed.

Jeg sagde mit job op, for at bruge noget tid på at tænke mig om, og efter nogle måneders research og overvejelse tog jeg springet ud på det dybe vand med alt hvad der følger af frihed, selvbestemmelse, ansvar og høje krav fra ikke mindst mig selv om at tilbyde super træning hver gang, hver dag.

     

Hvorfra har du din Reformer uddannelse? Og hvorfor tog du den der?

Jeg har taget min Reformer uddannelse hos Den Intelligente Krop, som udbyder uddannelsen fra Balanced Body, hvor mine maskiner også er købt. Jeg valgte den uddannelse fordi jeg ikke er til alt for fastlåste rammer, jeg elsker min frihed – dvs. den træning jeg tilrettelægger er præget af min baggrund som fysioterapeut, mine kurser i forskellige træningsformer, mine besøg i London og New York med træningsbrillerne på og den frihed har jeg med min uddannelse fra Balanced Body.

Den Intelligente Krop er kendt for høj kvalitet og fysioterapeuter, den kombination talte også til mig, vi taler lidt samme sprog. Jeg kunne også have taget min uddannelse i London eller et andet sted, men så havde jeg ikke nødvendigvis fået den fysioterapeutiske vinkel med og den er vigtig, da ca. 50 % af mine kunder kommer og træner med små og/eller store skavanker, så jeg vil ikke undvære min fysioterapeutiske baggrund og erfaring.

Hvor meget kan du bruge Reformeren til i din hverdag til klienterne?

Jeg har kunder i alderen 16-70 år, mange kvinder, men ligeså stille begynder mændene også at finde vej til studioet. Nogle kommer for at træne, fordi det er god og effektiv træning. Andre bruger det som genoptræning, og for nogen er det det der gør, at de kan passe deres hverdag på trods af skavanker.

Jeg har mange med nakke/skuldergener, enten pga. stillesiddende kontorarbejde, uhensigtsmæssig holdning opbygget gennem mange år, eller gener pga. trafikuheld. Jeg har en del som træner op efter en diskusprolaps, og også nogen som bruger træningen til at undgå operation for diskusprolaps.

Så er der alle dem med slidgigt i skuldre, hofter, knæ eller ryg – træning skal der til, for at de kan beholde deres nuværende funktionsniveau. Jeg har også gigtramte og cancerramte.

Alt i alt kan Reformer træning bruges til rigtig mange forskellige målgrupper.

Hvordan vil du med dine ord beskrive træning i Reformer?

Det er funktionel træning med egen kropsvægt tilsat modstand fra de 5 fjedre på maskinen. Øvelserne udfordrer balance og koordination. Du får både øget styrke og udholdenhed. Og endelig giver Reformeren rigtig god mulighed for en øget kropsbevidsthed, fordi det ved mange af øvelserne er meget nemt at mærke hvilke muskler der bruges hvornår. Bækkenbunden og de dybe mave- og rygmuskler arbejder med til langt de fleste af øvelserne, bl.a. fordi øvelserne ledsages af det naturlige åndedræt, som stimulerer bækkenbund og coremuskler.

Der er fantastiske muligheder for at alle kan udfordres uanset niveau, mit mål er at lave træning, hvor deltagerne er udfordret, men hvor de alligevel oplever succes og kan udføre øvelsen med kvalitet.

     

Hvor adskiller du dig fra den mere traditionelle Pilates og brug af Reformeren?

Jeg bruger maskinen på alle mulige og umulige måder, jeg er ikke tro mod et koncept, som f.eks. den tradtionelle Pilates tit er. En anden vigtig årsag er brugen af det naturlige åndedræt, som jeg har lært hos Den intelligente krop, det giver god mening at anvende dette princip fremfor det traditionelle Pilates-åndedræt.

Jeg forsøger at lade den enkelte deltager finde ind i sin egen måde ved hver øvelse, og jeg bruger ikke så meget tid på f.eks. at spænde op i bækkenbund og mavemuskler inden hver øvelse, det kommer hos de fleste af sig selv og ellers er jeg meget glad for Redondo-boldene, som kan gøre underværker i forhold til at få bækkenbunden med, desuden kan øvelserne gøres mere udfordrende med bolden, så alle bliver udfordret på deres niveau.

Hvorfor skal man komme til træning hos dig – og hvad kan du tilbyde, som er svært at finde andre steder?

Man skal komme hos mig, hvis man gerne vil have effektiv træning med kvalificeret instruktion. Jeg har max. 10 deltagere på holdene og har derfor mulighed for at give individuel sparring undervejs, og evt. tilrette enkelte øvelser til den enkelte deltager.

Jeg korrigerer deltagerne og vejleder med min instruktion og med mine hænder. Samtidig er det sjovt og så kender jeg alle deltagere ved navn, og hvis de har fortalt mig om deres skavanker, så husker jeg også det.

Samtidig er mit studio et lille sted, hvor stemningen er sat allerede når man træder ind i opgangen, så hverdagens stress og bekymringer bliver for en stund lagt på fortovet og så bevæger man sig op i studioet, og har en times frirum, hvor man kun skal fokusere på sig selv og egen krop. Mine kunder beskriver, at de føler de har deres eget “rum” på maskinen, og i løbet af timen behøver de ikke forholde sig til andre.

Desuden har jeg en udstrakt service, der findes en løsning på ethvert problem, hvad enten det er en skavank eller bookingsystemet. Jeg kan træffes på telefon og mail alle ugens syv dage, det er noget af det jeg kan, som de store centre ikke nødvendigvis kan.

      

Her på reformerpilates.dk kan du finde andre steder i Danmark, hvor du kan træne i Reformeren. Det er LANGT FRA alle steder, som findes på listen – skriv endelig til os, hvis du kender et sted, som skal på!

Du kan naturligvis også træne hos os på Den Intelligente Krop, enten på hold eller individuelt

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *